Clackamas County Public Health Advisory Council Monday, August 15, 2022, 5:30 – 7:30 p.m. Join Zoom Meeting



 $\frac{\text{https://clackamascounty.zoom.us/j/86714533202?pwd=aDNpVGNGTG1NS29VUXNreFB2NTJJZ}}{\underline{z09}}$

Agenda

Topic	Action	Presenter / Lead	Time
I. Welcome & Introductions, Ice Breaker		Co-Chairs: Christina Bodamer, Elizabeth Barth	5:30 – 5:40 10 minutes
*II. Review of Agenda A. New Items added to agenda?		Co-Chairs: Christina Bodamer, Elizabeth Barth	5:40 – 5:44 4 minutes
III. Public Input 3 minutes per person	Co-Chairs: Christina Bodamer, Elizabeth Barth		5:44 – 5:50 6 minutes
*IV. Shall PHAC approve the minutes of April 18, 2022?	Х	Co-Chairs: Christina Bodamer, Elizabeth Barth	5:50-5:53 3 minutes
*V. Health Officer Report A. COVID Report – Update – Dr. Present B. Monkey Pox Update – Dr. Present		Health Officer: Dr. Sarah Present	5:53 – 6:08 15 minutes
VI. Racism as a Public Health Crisis Resolution Discussion	Philip Mason-Joyner & Co-Chairs		6:08 – 6:18 10 minutes
VII. Blueprint Plan Update A. *Shall PHAC approve the recommendation to extend Plan implementation through 6/30/25? B. Blueprint Community Grant Award	A. X B. NA	A. Susan Berns-Norman Armando Jimenez B. Susan Berns-Norman	6:18 – 6:28 10 minutes
Update C. *Shall PHAC approve the Blueprint Community Grant (Dental) allocation to Todos Juntos?	C. X	C. Susan Berns-Norman	
D. *Shall PHAC approve proceeding w/ contract negotiations with Immigrant Mutual Aid Coalition?	D. X	D. Susan Berns-Norman	
*VIII. Shall PHAC approve the proposed committee structure?	Х	Christina Bodamer Mike Foley: Blueprint Steering Cmte.	6:28 – 6:38 10 minutes
*IX. Break Out: Committee structure development A. Committee break outs: (PHAC members select committee) a. Public Health Ethics b. Blueprint Steering Committee c. Policy & Health Equity		a.Facilitator: Armando b.Facilitator: Susan c.Facilitator: Philip	6:38 – 7:18 A. 20 minutes

Topic	Action	Presenter / Lead	Time
 1.Develop ground rules for cmte/ how do you want to work together? Operating expectations. 2.Top 2-3 priorities for cmte.? B. Report Back C. Themes that developed (Susan take notes) 			B. 15minutes C. 5 minutes
X. Announcements		All	7:18 – 7:27 9 minutes
XII. Adjourn A. Future meetings, gatherings Next Meeting: October 17, 2022 Ethics Deliberation: Dec. 19,2022	X	Co-Chairs: Christina Bodamer, Elizabeth Barth	7:27 – 7:30 3 minutes

Future Meetings – PHAC	Time	Topic	Location
October 17, 2022	5:30 – 7:30	Opioid Settlement Progress Report	
December 19, 2022	5:30 – 7:30	Ethics Deliberation	
February 13, 2023 (Moved from February 20, Presidents Day Holiday)	5:30 - 7:30		
April 17, 2023	5:30 – 7:30		
June 12, 2023 (moved from June 19, Juneteenth celebration)	5:30 – 7:30		
August 21, 2023	5:30 - 7:30		
October 16, 2023	5:30 - 7:30		
December 18, 2023	5:30 - 7:30		
August 15, 2022	5:30 - 7:30		
October 17, 2022	5:30 - 7:30		
December 19, 2022	5:30 - 7:30		
February 13, 2023 (Moved from February 20, Presidents Day Holiday)	5:30 – 7:30		

Contact: For Questions regarding the Public Health Advisory Council:

Susan Berns-Norman SusanB@clackamas.us