Clackamas County Public Health Advisory Council Monday, October 9th, 2023 3:00 – 5:00 p.m.



Join Zoom Meeting: https://clackamascounty.zoom.us/j/88660247649

Contact: For questions regarding the Public Health Advisory Council contact Susan Berns-Norman at SusanB@clackamas.us

Please note: all Public Health Advisory Council and committee meetings are recorded. By participating in the meeting, you agree to be recorded.

Agenda

Topic	Action	Presenter / Lead	Time
I. Welcome & Introductions - All		Co-Chairs: Elizabeth Barth, Christina Bodamer	3:00 – 3:10 p.m. 10 minutes
II. Review of Agenda A. Any new items to be added to the agenda?		Co-Chairs: Elizabeth Barth, Christina Bodamer	3:10-3:12 p.m. 2 minutes
III. Minutes of August 28, 2023	Х	Co-Chairs: Elizabeth Barth, Christina Bodamer	3:12 – 3:15 p.m. 3 minutes
IV. Public Input 3 minutes per person		Public Input	3:15 – 3:21 p.m. 6 minutes
V. By-Laws First/Final Reading	Х	All	3:21 – 3:31 p.m. 10 minutes
VI. County Health Officer Update		Dr. Sarah Present	3:31 – 3:41 p.m. 10 minutes
VII. Committee Updates A. Blueprint Steering Cmte B. Policy, Health Equity Cmte. C. Ethics Cmte.		A. Kelly Streit B. Philip Mason-Joyner C. Susan Berns-Norman	3:41 – 3:31 p.m. 10 minutes
VIII. PHAC Retreat / Development pt. 2 A. What is health equity? Intro a. TEDx Talk Video; Keeley Gallaugher b. Definitions related to equity (slide) c. PHAC Process question; How does PHAC define health equity? (Develop a shared understanding of equity).		 A. Intro: Armando Jimenez a. Video b. Slides; definitions (SBN) c. Break out groups' discussion. Group A: Fac. Christina, Susan Group B: Fac. Elizabeth, Armando Group C: Fac. Philip, Jenny 	3:31 – 4:43 p.m. 72 minutes Intro: 3-5 minutes Video=15 min. Review Definitions 5 minutes Process exercise=15 min. Report back = 5 minutes Discussion & agreement of definition = 15 minutes

Topic	Action	Presenter / Lead	Time
IX. Co-Chair election	Х	All	4:43 – 4:58 p.m. 15 minutes
X. Adjournment Next Meeting: December 11, 2023 3:00	Х	Co-Chairs: Elizabeth Barth, Christina Bodamer	4:58 – 5:00 p.m. 2 minutes
– 5:00 p.m.			

Future Meetings	Time	Topic	Location
December 11, 2023	3:00 – 5:00 p.m.	Ethics Deliberation	
February 12, 2024	3:00 – 5:00 p.m.	Health Equity Definition approval	
April 8, 2024	3:00 – 5:00 p.m.		
June 10, 2024	3:00 – 5:00 p.m.		
August 12, 2024	3:00 – 5:00 p.m.		
October 14, 2024	3:00 – 5:00 p.m.		
December 9, 2024	3:00 – 5:00 p.m.	Ethics Deliberation	