Clackamas County Public Health Advisory Council

Monday, April 21, 2025

Meeting link opens: 5:15 p.m. Meeting: 5:30 – 7:30 p.m..

Zoom Meeting Link:

https://clackamascounty.zoom.us/j/89607832990?pwd=Vpwfo4pcwbQbRk8y92R3C0x0SSbFEU.1

Contact: For questions regarding the Public Health Advisory Council: Jamie Zentner, jzentner@clackamas.us

Please note: all Public Health Advisory Council and committee meetings are recorded. By participating in the meeting, you agree to be recorded.

Group Agreement:

- ❖ Meetings are meaningful, action focused while making time for follow-up and further analysis.
- Stay on point and on time.
- ❖ Don't stay confused ask for clarification, avoid acronyms.
- ❖ Address the problem, not the person, be respectful.
- ❖ Assume best intentions and recognize impact.
- Move up and move back accordingly. Recognize that It can be just as challenging for someone to step forward as it is to step back.
- Bring respectful passion to the meetings.
- Learn from previous experiences and focus on moving forward. Slow down to support full participation by all group members.
- ❖ Stay engaged, speak your truth, and hear the truth of others.
- Expect and accept non-closure.
- It's ok to experience discomfort.
- ❖ Acknowledge intent.
- * Remember our interdependence and interconnectedness and share responsibility for the success of our work together.
- ❖ When speaking introduce yourself and if referring to a comment in the chat, share the content of the chat.

	Торіс	Objective	Motion/ Vote	Presenter	Time
I.	Call to Order	Welcome to PHAC members and visitors	NA	Co-Chair Smith	5:30 – 5:32 p.m. 2 minutes
11.	Introductions & Ice Breaker Acknowledge group agreements	Activity to get better acquainted	NA	Co-Chair Knox All participate	5:32 – 5:47 p.m. 15 minutes
III.	Public Input	Public Input	NA	Co-Chair Knox Public	5:47 – 5:53 p.m. 3 minutes per individual/ 6 minutes total
IV.	Agenda approval	Are there any additions to the agenda?	X Second, vote	Co-Chair Smith	5:53– 5:56 p.m. 3 minutes



Topic	Objective	Motion/ Vote	Presenter	Time
V. Minutes of Feb 10,2025 meeting	Review minutes from previous PHAC meeting	X Second, vote	Co-Chair Smith	5:56 – 5:59 p.m. 3 minutes
VI. Director's Report A. Federal funding update	Inform PHAC members on relevant CCPHD issues	NA	Kim La Croix	5:59 – 6:14 p.m. 15 minutes
VII. Strategic plan	Review and approve strategic plan	X Second, vote	Marco Enciso	6:14 – 6:34 p.m. 20 minutes
VIII. Immunization / school exclusion	Learn about school exclusion results	NA	Bridget Abshear	6:34 – 6:54 p.m. 20 minutes
IX. QMHA Pilot Program	Share update on pilot to address workforce shortage	NA	Co-Chair Smith	6:54 – 7:04 p.m. 10 minutes
X. 2025 Legislative Session Update	Learn about legislative updates	NA	Armando Jimenez	7:04 – 7:19 p.m. 15 minutes
XI. Call for new business	New topics/issues brought forward by members Meet in person in June?	X Second, vote	Co-Chair Knox	7:19 – 7:29 p.m. 10 minutes
XII. Wrap-up and Adjournment	What would you like to learn more about?	X Second, vote	Co-Chair Smith	7:29 – 7:30 p.m. 1 minute

Future Meetings	Time	Topic	Location
June 16, 2025	5:30 – 7:30 p.m.	Data presentation on heath inequities	Virtual
August 18, 2025	5:30 – 7:30 p.m.	Approval of Health Equity Action Plan	Virtual
October 20, 2025	5:30 – 7:30 p.m.		Virtual
December 15, 2025	5:30 – 7:30 p.m.		Virtual