

Clackamas County Public Health Advisory Council Monday, August 16, 2021, 5:30 – 7:30 p.m.

https://clackamascounty.zoom.us/j/83673369545

Agenda

| Topic | Action | Presenter | Time |
|---|---------------------|---------------------------------------|---------------------------|
| Topic | 710011 | Trescriter | Time |
| I. Welcome & Introductions & Ice Breaker | Philip Mason-Joyner | | 10 minutes 5:30 – 5:40 |
| II. Review of Agenda A. New Items added to agenda? | | Philip Mason-Joyner | 4 minutes 5:40 – 5:44 |
| III. Public Input 3 minutes per person | | Philip Mason-Joyner | 6 minutes 5:44- 5:50 |
| IV. Selection of PHAC Co-Chairs | Х | Philip Mason-Joyner | 10 minutes 5:50 – 6:00 |
| V. Approval of Minutes from July | Х | Co-Chairs | 3 minutes 6:00 - 6:03 |
| VI. Director's Report COVID-19 Update Outcomes from the Legislative Session / Budget Racism as a Public Health Crisis Resolution CCPHD Strategic Plan | | Philip Mason-Joyner | 15 minutes 6:03 – 6:18 |
| VII. Blueprint for a Healthy Clackamas County Update A. Update Software-grant making selection Grant making parameters work group Cross-walk exercise Blueprint Types of Grants proposal (Draft) Blueprint implementation structure proposal Next steps; PHAC involvement; standing Cmtes. | | Susan Berns-Norman Armando Jimenez | 30 minutes 6:18 – 6:48 |
| VIII. Tobacco Prevention & Education Program (TPEP) Update to PHAC: Information sharing & feedback requested Objectives: • Present a high level summary of TPEP & the 2021- 23 work plan (consider it part of the PHAC orientation to PH) | | Jamie Zentner Katie Knutsen | 30 minutes 6:48 – 7:18 |

| Topic | Action | Presenter | Time |
|--|--------|-----------|---------------------------|
| Request their feedback on how to advance the county's tobacco-free campus policy given the current political climate Desired outcomes: PHAC is familiar with one program that lives in the Center for Population Health PHAC ask questions and provide suggestions for staff to inform our policy strategy PHAC members express personal interest in writing a collective letter of support of a TF campus policy to the BCC | | | |
| IX. Announcements | | All | 10 minutes 7:18 – 7:28 |
| X. Adjourn Next Meeting: October 18, 2021 | Х | Co-Chairs | 7:28 – 7:30 2 Minutes |

| Future Meetings | Time | Topic | Location |
|---|-------------|-------|---|
| PHAC: October 18, 2021 | 5:30 - 7:30 | | |
| PHAC: December 20, 2021 | 5:30 - 7:30 | | |
| PHAC: February 7, 2022 (Changed from the 21 st due to President's Day) | 5:30 – 7:30 | | Hybrid / in-person meetings beginning in 2022 (tentative) |
| PHAC: April 18, 2022 | 5:30 - 7:30 | | |
| PHAC: June 20, 2022 | 5:30 - 7:30 | | |
| | | | |