

Hybrid Virtual link: Join Zoom Meeting https://clackamascounty.zoom.us/j/89795803680

Contact: For Questions regarding the Public Health Advisory Council: Susan Berns-Norman, <u>SusanB@clackamas.us</u>

Please note: all Public Health Advisory Council and committee meetings are recorded. By participating in the meeting, you agree to be recorded.

Торіс	Action	Presenter / Lead	Time
I. Mix & Mingle: Early Dinner			3:45 — 4:30 p.m. 45 minutes
 II. Welcome & Introductions - All Name Where do you work and what is your background related to public health? What public health or health equity issue is important to you? 		(All/Guests/PHAC Members) Co-Chairs: Elizabeth Barth, Christina Bodamer Note: responses are charted on chart pack paper for use during activity #2.	4:30 – 4:55 p.m. 25 minutes (1 minute each person)
PHAC members get settled at the meeting tables		All / Co-Chairs: Elizabeth Barth, Christina Bodamer	4:55 – 5:00 p.m. 5 minutes
III. Review of AgendaA. New items to be added to the agenda?		Co-Chairs: Elizabeth Barth, Christina Bodamer	5:00 – 5:03 p.m. 3 minutes
IV. Minutes of April 17, 2023	х	Co-Chairs: Elizabeth Barth, Christina Bodamer	5:03 – 5:05 p.m. 2 minutes
V. Public Input 3 minutes per person		Public Input	5:05 – 5:11 p.m. 6 minutes
VI. Directors Report		Philip Mason-Joyner, Director	5:11 – 5:16 p.m. 5 minutes
VIII. Committee UpdatesA. Blueprint Steering CmteB. Policy, Health Equity Cmte.C. Ethics Cmte.		A. Mitchell DoigB. Christina BodamerC. Elizabeth Barth	5:16-5:25 p.m. 9 minutes (3 minutes each Cmte)
 IX. Getting to know each other. A. activity #1 – Gallery walk; three questions are posed to PHAC members. They place their 		5 minutes = respond to questions. 5 minutes x 3 rotations = 15 minutes.	5:25 – 5:54 p.m. 29 minutes

Agenda

Торіс	Action	Presenter / Lead	Time
answer on the post-it notes, one post-it notes for each response. Members place their responses on the corresponding chart-pack page/station. Members rotate through the three questions talking with others about their response.		 On the last round, one person summarizes their group response: sharing commonalities. Last round, report outs = 5 minutes Questions: What SDOH affect people in our community? How do these SDOH affect the health of people in our community? How might addressing SDOH improve health locally? 	
X. Activity #2: Voting on priorities via dots. Based on responses from the introduction each person is given 3-5 dots to be placed by a topic that was raised during the introduction.		Complete this task before they leave. Results to be shared in August for further discussion.	5:54 – 5:59 p.m. 5 minutes
XII. Adjournment Next Meeting: August 28, 2023 3:00 – 5:00 p.m.	Х	Co-Chairs: Elizabeth Barth, Christina Bodamer	5:59 – 6:00 p.m. 1 minute

Future Meetings	Time	Торіс	Location
August 28, 2023	3:00 – 5:00 p.m.		
October 9, 2023	3:00 – 5:00 p.m.		
December 11, 2023	3:00 – 5:00 p.m.	Ethics Deliberation	
February 12, 2024	3:00 – 5:00 p.m.		
April 8, 2024	3:00 – 5:00 p.m.		
June 10, 2024	3:00 – 5:00 p.m.		
August 12, 2024	3:00 – 5:00 p.m.		
October 14, 2024	3:00 – 5:00 p.m.		
December 9, 2024	3:00 – 5:00 p.m.		