

Contact: For questions regarding the Public Health Advisory Council contact Susan Berns-Norman at <u>SusanB@clackamas.us</u>

Please note: all Public Health Advisory Council and committee meetings are recorded. By participating in the meeting, you agree to be recorded.

Agenda					
Торіс	Action	Presenter / Lead	Time		
I. Welcome & Introductions - All		Co-Chairs: Elizabeth Barth, Christina Bodamer	3:00 – 3:15 p.m. 15 minutes		
II. Review of AgendaA. Any new items to be added to the agenda?		Co-Chairs: Elizabeth Barth, Christina Bodamer	3:15 – 3:20 p.m. 5 minutes		
III. Minutes of April 17, 2023	х	Co-Chairs: Elizabeth Barth, Christina Bodamer	3:20 – 3:25 p.m. 5 minutes		
IV. Public Input 3 minutes per person		Public Input	3:25 – 3:31 p.m. 6 minutes		
 V. Directors Report A. Health Equity Program Planner update B. Update: Opioid Settlement for CC C. Tobacco flavor ban, outreach to cities, proclamations. D. Tobacco Retail Licensing program hiring youth E. COVID Vaccine update F. Climate, heat preparedness – PHAC member involvement 		A – E: Philip Mason-Joyner, Director F: Philip & Armando	3:31 – 3:46 p.m. 15 minutes		
 VI. Committee Updates A. Blueprint Steering Cmte B. Policy, Health Equity Cmte. C. Ethics Cmte. VII. Mobile Public Health Van 		 A. Mitchell Doig B. Susan Berns-Norman C. Elizabeth Barth Kim LaCroix 	3:46 – 4:01 p.m. 15 minutes (5 minutes each) 4:01 – 4:41 p.m. 40 minutes		
VIII. PHAC Retreat/Development Pt. 2 Purpose: Developing a framework for integration of PHAC with the work of CCPHD to advance health equity in our communities, with high priority populations?		Co-Chairs: Elizabeth Barth, Christina Bodamer	4:41 – 4:51 p.m. 10 minutes		

Торіс	Action	Presenter / Lead	Time
 A. Review responses from PHAC members during pt. 1 B. How do these priorities translate into action? What is PHACs role in the promotion of health equity in Clackamas County? C. What information does PHAC need to advance health equity in Clackamas County? 		A. Jenny Masculine B, C. Co-Chairs	
IX. Co-Chairs Selection (Oct)A. Details of the positionB. Review of selection process		Philip Mason-Joyner & Susan Berns- Norman	4:51 – 4:56 p.m. 5 minutes
X. Adjournment Next Meeting: October 9, 2023 3:00 – 5:00 p.m.	х	Co-Chairs: Elizabeth Barth, Christina Bodamer	4:56 – 5:00 p.m. 4 minutes

Future Meetings	Time	Торіс	Location
October 9, 2023	3:00 – 5:00 p.m.	Selection of PHAC Co- Chairs By-Laws Review	
December 11, 2023	3:00 – 5:00 p.m.	Ethics Deliberation	
February 12, 2024	3:00 – 5:00 p.m.		
April 8, 2024	3:00 – 5:00 p.m.		
June 10, 2024	3:00 – 5:00 p.m.		
August 12, 2024	3:00 – 5:00 p.m.		
October 14, 2024	3:00 – 5:00 p.m.		
December 9, 2024	3:00 – 5:00 p.m.	Ethics Deliberation	