Clackamas County Public Health Advisory Council Monday, June 10, 2024 3:00 – 5:00 p.m.



The meeting will be streamed via Zoom, https://clackamascounty.zoom.us/j/84238376770

Contact: For questions regarding the Public Health Advisory Council contact Susan Berns-Norman at <u>SusanB@clackamas.us</u>

Please note: all Public Health Advisory Council and committee meetings are recorded. By participating in the meeting, you agree to be recorded.

Group Agreement:

- Meetings are meaningful, action focused while making time for follow-up and further analysis.
- Stay on point and on time.
- Don't stay confused ask for clarification, avoid acronyms.
- Address the problem, not the person, be respectful.
- Assume best intentions and recognize impact.
- Move up and move back accordingly. Recognize that It can be just as challenging for someone to step forward as it is to step back.
- Bring respectful passion to the meetings.
- Learn from previous experiences and focus on moving forward. Slow down to support full participation by all group members.
- Stay engaged, speak your truth, and hear the truth of others.
- Expect and accept non-closure.
- It's ok to experience discomfort.
- Acknowledge intent.
- Remember our interdependence and interconnectedness and share responsibility for the success of our work together.
- When speaking introduce yourself and if referring to a comment in the chat, share the content of the chat.

Meeting Desired Outcomes:

- PHAC members understand the status of the Blueprint for a Healthy Clackamas County Plan, 2021-2025
- PHAC members agree on objective(s) to implement through December 2025.
- PHAC members act on whether to fund suicide prevention proposal.

Agenda				
Торіс	Action	Presenter / Lead	Time	
I. Welcome		Co-Chair: Yvonne Smith	3:00 – 3:05 p.m. 5 minutes	
II. Introductions Icebreaker question -		Co-Chair: Yvonne Smith	3:03 - 3:20 p.m. 15 minutes	
III. Review of Agenda		Co-Chair: Yvonne Smith	3:20 - 3:22 p.m. 2 minutes	
IV. Minutes from April 8, 2024	Х	Co-Chair: Yvonne Smith	3:22 - 3:24 p.m. 2 minutes	
V. Public Input 3 minutes per person		Public Input	3:24 - 3:30 p.m. 6 minutes	
VI. Director's Report A. CCPHD Budget Update B. Health Equity Assessment		Philip Mason-Joyner	3:30 – 3:40 p.m. 10 minutes	
VII. Clackamas Health Officer Update A. Pertussis		Dr. Sarah Present	3:40 – 3:45 p.m. 5 minutes	
 VIII. Blueprint Plan Progress Report A. Pause: Blueprint Steering Cmte. B. Blueprint Budget Update C. Objectives Update 		Susan Berns-Norman / Jamie Zentner	3:45 – 3:55 p.m. 10 minutes	
 IX. Blueprint suicide prevention proposal. A. Suicide data – Clackamas County (video) B. Oregon Firearm Safety Coalition Proposal 	X	Susan Berns-Norman / Jamie Zentner	3:55 – 4:20 p.m. 25 minutes	
 X. Recruitment Update A. Info about applications received. B. Orientation C. In person-mtg (?) August 		Susan Berns-Norman	4:20 – 4:25 p.m. 5 minutes	
XI. PHAC: Supporting new PHAC members.A. How can PHAC support new members		Gianou Knox	4:25 – 4:40 p.m. 15 minutes	
XII. Adjournment Next Meeting: TBD (via Zoom)		Co-Chairs: Yvonne Smith, Gianou Knox	4:40 – 4:45 p.m. 5 minutes	

Future Meetings	Time	Торіс	Location
August	TBD		
October	TBD		
December	TBD	Ethics Deliberation	n