Clackamas County Public Health Advisory Council Monday, December 16, 2024 Meeting link opens: 5:15 p.m. Meeting: 5:30 – 7:30 p.m.. Zoom Meeting Link: <u>https://clackamascounty.zoom.us/j/81481299909</u>



Contact: For questions regarding the Public Health Advisory Council: Susan Berns-Norman, <u>SusanB@clackamas.us</u>

Please note: all Public Health Advisory Council and committee meetings are recorded. By participating in the meeting, you agree to be recorded.

Group Agreement:

- Meetings are meaningful, action focused while making time for follow-up and further analysis.
- Stay on point and on time.
- Don't stay confused ask for clarification, avoid acronyms.
- ✤ Address the problem, not the person, be respectful.
- ✤ Assume best intentions and recognize impact.
- Move up and move back accordingly. Recognize that It can be just as challenging for someone to step forward as it is to step back.
- Bring respectful passion to the meetings.
- Learn from previous experiences and focus on moving forward. Slow down to support full participation by all group members.
- Stay engaged, speak your truth, and hear the truth of others.
- Expect and accept non-closure.
- It's ok to experience discomfort.
- Acknowledge intent.
- Remember our interdependence and interconnectedness and share responsibility for the success of our work together.
- When speaking introduce yourself and if referring to a comment in the chat, share the content of the chat.

	Торіс	Objective	Motion/ Vote	Presenter	Time
Ι.	Call to Order	Welcome to PHAC members and visitors	NA	Co-Chair Knox	5:30 – 5:32 p.m. 2 minutes
11.	Introductions & Ice Breaker	Activity to get better acquainted	NA	Led by Co-Chair Knox. All participate	5:32 – 5:47 p.m. 15 minutes
111.	Public Input	Public Input	NA	Public	5:47 – 5:53 p.m. 3 minutes per individual/ 6 minutes total
IV.	Agenda approval	Are there any additions to the agenda?	X Second, vote	Co-Chair Knox	5:53– 5:56 p.m. 3 minutes

Торі	c	Objective	Motion/ Vote	Presenter	Time
	utes of October 21, 2024 ewed, and action taken	Review minutes from previous PHAC meeting	X Second, vote	Co-Chair Knox	5:56 – 5:59 p.m. 3 minutes
A. Po 1.Fi r B. Up C. Up	ector's Report ost Election Update outure actions in response to election results pooming Budget Season pocoming Legislative pason	Inform PHAC members on relevant CCPHD future	NA	Philip Mason- Joyner	5:59 — 6:14 p.m. 15 minutes
VII. WIC	C 50 th anniversary!	Celebrate and recognize WIC's 50 th year!	NA	Kim LaCroix	6:14 – 6:24 p.m. 10 minutes
VIII. Call	for new business	New topics/issues brought forward by members	NA	Co-Chair Knox	6:24 – 6:29 p.m. 5 minutes
_	iew & Discuss PHAC's up Agreement	What actions can PHAC take to actualize, implement the Group Agreement principles?	NA	Co-Chair Knox	6:29 – 6:39 p.m. 10 minutes
X. Clin	nate Adaptation Plan	A shared understanding of the role of public health in responding to climate hazards. What other departments are doing in the climate and resiliency space – how that supports CPH's work and creates a full spectrum of assessment & response.	NA	Leah Fisher Kate Bennett Armando Jimenez	6:39 – 7: 14 p.m. 35 minutes
	reme weather nmunication	PHAC discusses current practices and ideas for improvement.	NA	Jamie Zentner	7:14 – 7:24 p.m. 10 minutes
	nmunity Health Needs essment Update vey	PHAC members are informed about the CHNA, tasks, and requests assigned as needed.	NA	Jamie Zentner	7:24 – 7:29 p.m. 5 minutes
XIII. Wra	ap-up and Adjournment	What would you like to learn more about?	X Second, vote	Co-Chairs Knox, Smith	7:29 – 7:30 p.m. 1 minute

Future Meetings	Time	Торіс	Location
February 10, 2025	5:30 – 7:30 p.m.	 Blueprint grantees presentations: 15 minutes each = 45 minutes total 	Virtual

	5 20 7 20	 IMAC – Beth Ronk, confirmed PANOW – Stephanie Gomez-Fregoso, confirmed Todos Juntos – Shawna Johnson, confirmed Legislative Session – County Priorities By-Laws, ??? Strategic Plan & Letter of support 	
April 21, 2025	5:30 – 7:30 p.m.	Modernization Cost & Capacity Report Public Health Week celebration	Virtual
June 16, 2025	5:30 – 7:30 p.m.		Virtual
August 18, 2025	5:30 – 7:30 p.m.		Virtual
October 20, 2025	5:30 – 7:30 p.m.		Virtual
December 15, 2025	5:30 – 7:30 p.m.		Virtual